Radiofrequentie toepassingen

Wetenschappelijke evidentie en klinische bevindingen in medische esthetiek, bekkenbodem en revalidatiebehandelingen.

De unieke effecten en voordelen van INDIBA® zijn goed bekend bij onze klanten en worden ondersteund door jaren van wetenschappelijk onderzoek. Sterker nog, INDIBA® heeft meer dan 300 klinische publicaties en studies om deze technologie te ondersteunen.

INDIBA Science

Radiofrequentie wordt geclassificeerd als elektrotherapie en apparaten werken normaal gesproken in een energiebereik van 30.000 Hz tot 30 MHz. Radiofrequentie wordt traditioneel gebruikt om de lokale weefseltemperatuur te verhogen en warmte te genereren.

Radiofrequentie therapie wordt veel gebruikt voor de behandeling van vele aandoeningen, zoals:

  • Chronische pijn
  • Verslapping van de huid
  • Spiercontracturen
  • Vetophopingen
  • Revalidatie

De effecten van de behandeling zijn afhankelijk van de bereikte temperatuur, evenals de tijd dat de temperatuur in het behandelde gebied wordt gehandhaafd.

Wat INDIBA® anders en uniek maakt, is de vaste frequentie van 448 kHz. Studies hebben aangetoond dat bij 448 kHz INDIBA® stamcelproliferatie kan stimuleren (2, 3), vetophopingen kan remmen (4) en in vitro studies chondrocyten (cellen betrokken bij kraakbeenformatie) kan stimuleren om de kraakbeenproliferatie te verhogen (3).

Deze eigenschappen maken INDIBA® tot een essentiële technologie voor:

  • Weefselregeneratie
  • Controle van vetophopingen
  • Verbetering van cellulitis
  • Behandeling voor en na operaties
  • Wondgenezing
  • Bekkenbodemgezondheid

INDIBA®-behandelingen stonden eerder bekend onder andere namen, zoals TEC of TECAR, en sommige mensen verwijzen zelfs naar onze technologie als tecar-therapie. We hebben ook het concept van het Proionic System geïntroduceerd.

Het onderzoek naar en gebruik van INDIBA® is niet beperkt tot mensen en kan ook worden toegepast bij dieren om de prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en de revalidatie te versnellen.

We zijn nog ver verwijderd van het ontdekken van alle verschillende gezondheidsvoordelen die een radiofrequente stroom van 448 kHz kan bieden bij behandelingen. Lopende studies vinden voortdurend plaats en de volgende universiteiten hebben proefschriften en scripties geproduceerd over INDIBA®-technologieën.

 

Via volgende link vindt u een samenvatting van de wetenschappelijke studies en klinische bevindingen voor radiofrequentie behandelingen van 448kHz.

 

Meer informatie over Indiba? Contacteer ons dan snel voor een demo of bijkomende info.

 

 

 

Welkom bij Tendim

Medische en paramedische producten voor kinesitherapeuten, sport- en fitnessclubs, ziekenhuizen en RVT’s.

Bienvenue chez Tendim

Matériel médical et paramédical pour physiothérapeutes, clubs sportifs et clubs de fitness, hôpitaux et maisons de retraites.