De Stille Strijd tegen Incontinentie

Incontinentie is een aandoening die veel mensen liever in de schaduw laten, maar het is een probleem dat niet langer genegeerd kan worden. In Europa lijden naar schatting tussen de 55 en 60 miljoen mensen aan continentiaproblemen. Deze vaak chronische aandoening heeft niet alleen een verwoestend effect op het leven van individuen, maar veroorzaakt ook aanzienlijke gevolgen voor nationale gezondheidssystemen, de economie en het milieu.

De Economische impact van Incontinentie

Recent internationaal onderzoek (link) naar de economische last van urine-incontinentie onthult schokkende cijfers. In 2023 alleen al zullen de kosten van continentiezorg naar verwachting meer dan 40 miljard euro bedragen. Deze kosten omvatten:

  • Impact op de Gezondheid van Individuen: Incontinentie heeft niet alleen fysieke gevolgen, maar het kan ook leiden tot psychische stress en een verminderde levenskwaliteit. Veel mensen vermijden sociale activiteiten uit schaamte, wat leidt tot sociaal isolement.
  • Medische Consultaties en Producten: De aanschaf van incontinentieproducten zoals luiers en incontinentiepads kan duur zijn. Bovendien zijn er regelmatige medische consultaties en behandelingen nodig, wat bijdraagt aan de kosten.
  • Incontinentiegerelateerd Verzuim op het Werk: Mensen die lijden aan incontinentie missen vaak werkdagen vanwege hun aandoening, wat niet alleen hun inkomen vermindert, maar ook een negatieve invloed heeft op de productiviteit van bedrijven.
  • Opnames in WZC: Incontinentie kan leiden tot een verhoogd risico op opnames in verpleeghuizen, vooral bij ouderen, wat de kosten voor de gezondheidszorg verder opdrijft.
  • Milieu-impact: Het gebruik van incontinentieproducten heeft ook gevolgen voor het milieu, omdat deze vaak niet biologisch afbreekbaar zijn en bijdragen aan afvalproblemen.

Een Lichtpuntje: Bekkenbodemtherapie met Indiba Activ

Maar te midden van deze sombere statistieken is er hoop. Bekkenbodemtherapie, gecombineerd met geavanceerde technologieën zoals Indiba Activ, biedt een krachtige en effectieve benadering van de behandeling van bekkenbodemklachten.

Bekkenbodemtherapeuten zijn speciaal opgeleide professionals die individuen met incontinentie helpen om de controle over hun bekkenbodemspieren te herwinnen. Deze therapie kan effectief zijn voor zowel mannen als vrouwen en kan de levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Indiba Activ is een geavanceerde technologie die gebruikmaakt van gecontroleerde radiofrequentie om de spieren in het bekkenbodemgebied te versterken en de doorbloeding te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van incontinentieklachten en het herstellen van de normale functie van de bekkenbodem.

Door bewustwording te vergroten, vroegtijdige behandeling aan te moedigen en toegang te bieden tot effectieve therapieën zoals bekkenbodemtherapie met Indiba Activ, kunnen we de impact van incontinentie verminderen en levens verbeteren.

 

Meer info over Indiba activ

Welkom bij Tendim

Medische en paramedische producten voor kinesitherapeuten, sport- en fitnessclubs, ziekenhuizen en RVT’s.

Bienvenue chez Tendim

Matériel médical et paramédical pour physiothérapeutes, clubs sportifs et clubs de fitness, hôpitaux et maisons de retraites.