Wat maakt de Fast’n Go Bandages zo uniek?

De nadelen van traditionele compressieverbandsystemen en de oplossingen van Fast'n Go

Compressie wordt algemeen beschouwd als de standaardbehandeling voor het veneuze ulcus cruris. Compressie ondersteunt de veneuze bloedstroom richting hart en kan op diverse manieren worden uitgevoerd. De methode die het meest toegepast wordt, maakt gebruik van compressieverband. Het principe van compressieverbanden is gebaseerd op de natuurkundige wetten van Laplace en Pascal.

De wet van Laplace: Piere-Simon Laplace (1749-1827) beschreef een formule om het verband aan te geven tussen druk en spanning op ronde oppervlakken (Basford, 2002). Zijn formule wordt vaak gebruikt om de druk aan te geven die door compressieverbanden wordt bewerkstelligd.

De wet van Pascal: Blaise Pascal (1623 – 1662) heeft aangetoond dat een druk die op een vloeistof wordt uitgeoefend, zich in alle richtingen met dezelfde grootte zal voortplanten.

Waarom is de Fast’n Go Bandage meer geschikt voor thuis- en zelfzorg dan andere systemen?

Het nut en de effectiviteit van alle traditionele zwachtels bij de behandeling van venolymfatische pathologie hoeft niet langer te worden aangetoond, “mits ze correct worden aangebracht*” of met andere woorden, dat ze worden aangebracht door “geschoold personeel”**. Ze zijn daarom per definitie niet geschikt voor zelfzorg of thuiszorg.

Met de Fast’n Go-zwachtel bieden we een effectieve (rigide), veilige (compressiedosering) oplossing en een echte oplossing voor alle problemen waarmee patiënten worden geconfronteerdbij zelfzorf en dit vanaf het begin van de applicatie tot de bevestiging van de tape

* European Dermatology Forum – ** HAS aanbevelingen

Hoe werkt het Fast’n Go verband?

Thonic Innovation heeft een hybride technologie ontwikkeld en gepatenteerd waarmee we een zwachtel met korte rek (30%) kunnen aanbieden die de voordelen combineert van niet-elastische zwachtels (stijfheid/efficiëntie) en zwachtels met lange rek (gemakkelijk aan te brengen en gemakkelijke compressiedosering) terwijl ze hun respectieve nadelen overwinnen.

Is het Fast’n Go verband echt zo effectief als een niet-elastisch verband?

De effectiviteit van een verband is direct gekoppeld aan de rigiditeit. Een verband wordt als “rigide” beschouwd en daarom “effectief” vanaf een rigiditeit groter dan 10 mmHg.

Door de integratie van een niet-elastische component in het ontwerp van de Fast’n Go-zwachtel kunnen we een rigiditeit van 24,1 mmHg weergeven! Het is deze rigiditeit die het mogelijk maakt om de lymfe op een zeer belangrijke manier te mobiliseren, wat wordt bevestigd door de fluoroscopiebeelden.

 

Is het doseren van compressie echt gemakkelijk met de Fast’n Go bandage?

De dosering van compressie is het resultaat van een complexe vergelijking (de wet van Laplace) die 2 “operatorafhankelijke” elementen omvat: spanning en overlapping (aantal lagen). Dit is de reden waarom het vaak moeilijk is om een ​​goede reproduceerbaarheid van compressie* te verkrijgen en het wordt aanbevolen dat de meeste traditionele zwachtels worden aangebracht door opgeleid personeel (HAS-aanbeveling)

De integratie van een langrekbare component in het ontwerp van de Fast’n Go zwachtel, stelt ons in staat een zeer goede reproduceerbaarheid van compressie en dus van compressiedosering te bieden, zelfs wanneer toegepast door niet-professionals en zonder opleiding. Door de toevoeging van een middenlijn door het hele Fast’n Go-verband kan de applicator veel gemakkelijker de aanbevolen dekking van 50% respecteren.

* Uit een Duitse studie (K. Protz) bleek dat in de thuiszorg slechts 10% van de zorgprofessionals de compressiedoelstelling tussen 50 en 60 mmHg bereikte, met meetwaarden variërend van 3 tot 173 mmHg.

Nadelen met traditionele bandage systemen en oplossingen van Fast’n Go

Om effectief te zijn, vereisen traditionele zwachtels een combinatie van elastische en niet-elastische componenten bij elke toepassing op het ledemaat van de patiënt.
1. Groot aantal bandages (om aan te brengen, te verwijderen, te wassen, op te rollen, opnieuw aan te brengen, enz.)
2. Niet-omkeerbare zwachtels (slechts 1 zijde mag/mag in contact komen met de huid van de patiënt)

De Fast’n Go-oplossing => 1 enkele omkeerbaar verband 

Het zelf aanleggen van een verband aan het bovenste ledemaat kan per definitie slechts met één hand worden gedaan
3. Om de applicatie te starten, moet de hand worden gebogen om de bandage vast te houden (vingers gebogen)
4. Bevestiging aan het einde van de applicatie is vaak problematisch, zelfs gevaarlijk (metalen haken)

Fast’n Go-oplossingen

=> vinger ankerpunt 

=> Velcrosysteem 

In principe heeft men meerdere bandages nodig om het volledig been te zwachtelen 
5. De continuïteit van de applicatie is moeilijk te garanderen omdat elke rol moet worden vastgezet voordat de volgende wordt aangebracht.
6. De aldus gecreëerde bandoverlappende gebieden maken het moeilijk om de compressie aan te passen.

Fast’n Go oplossingen => Indicatiestreep in het midden van het verband 

De compressiedosering is het resultaat van een complexe vergelijking (de wet van Laplace) en hangt voornamelijk af van 2 operatorafhankelijke factoren die moeilijk te controleren zijn*, vooral bij zelfzorg, namelijk:
7. Applicatiespanning: hoe meer een elastische band wordt uitgerekt tijdens het aanbrengen, hoe groter de drukkracht.
8. Dekking: hoe groter het aantal lagen verband dat op de ledemaat wordt aangebracht, hoe groter de compressie.

Fast’n Go-oplossingen

=> Mechanische blokkering van rek + rechtstreeks (1-laags) aanbrengen in contact met ledemaat 

=> 50% herstelindicatorlijn 

De technische kenmerken van traditionele systemen (complexiteit van de toepassing, systemen voor eenmalig gebruik, enz.) en hun implementatie (toepassing door opgeleid personeel) zorgen ervoor dat de huidige praktijken (het meerdere dagen non-stop dragen van het verband) geen rekening houden met het dagelijkse leven van patiënten (douches, uitstapjes, enz.), zelfs wetenschappelijke realiteiten (verlies van 50% van de compressie van een verband na 2 uur dragen)

Fast’n Go-oplossingen

=> Enkellaags systeem, wasbaar en herbruikbaar, gemakkelijk, snel en veilig aan te brengen = aanpassing aan het dagelijks leven en de behoeften van alle patiënten

 

Ontdek de Fast’n Go kits via onderstaande links

Fast’n Go armbandage kit

Fast’n Go beenbandage kit

 

 

 

Welkom bij Tendim

Medische en paramedische producten voor kinesitherapeuten, sport- en fitnessclubs, ziekenhuizen en RVT’s.

Bienvenue chez Tendim

Matériel médical et paramédical pour physiothérapeutes, clubs sportifs et clubs de fitness, hôpitaux et maisons de retraites.