Behandeling knieletsel met Indiba

Getuigenis Mathias Willame (Kinesitherapeut - osteopaat)

“Vrijdagavond een patiënt met discopathie + rechterknie-instabiliteit als gevolg van een niet-geopereerde voorste kruisbandblessure. De knie blokeert bij iedere simpele beweging.

Met als gevolg, verlies van automatische rotatie van het scheenbeengewricht en significante reflexcontractuur van de knieholte, interne rectus, lange adductor, sartorius en lumbopelvische spieren (beperking van iliacale bewegingen). Door de contracturen is er geen harmonieuze beweging meer van de condylen op het scheenbeenplateau met als gevolg een sterke pijntoename (+++) en functionele beperking.

Doelstelling van de behandeling: het herstellen van mobiliteit, het verlichten van contracturen en lopen terug mogelijk maken.

Hoe gaan we te werk: onze handen (manuele therapie) gecombineerd met INDIBA (Biostimulatie die fysiologische processen versnelt door tegelijkertijd in te werken op pijnreceptoren, neuromusculaire spindels, optimalisatie van vasculaire uitwisselingen … om de reflexcontracturen op te heffen).

Wat een plezier om in 20 minuten 80% van de functie snel te kunnen herstellen. De indiba behandeling  wordt gevolgd door het nemen van ontstekingremmers gedurende 4 tot 5 dagen met 1 aanvullende Indiba behandeling .

Dit positieve behandelresultaat, zowel voor de patiënt als voor ons als therapeut, is geen magie of louter toeval, maar eenvoudig weg het gevolg van een goede beoordeling, een combinatie van technieken en hulpmiddelen die een fysiologische reactie en een versneld herstel mogelijk maken.

Wens je meer informatie over Indiba?

Welkom bij Tendim

Medische en paramedische producten voor kinesitherapeuten, sport- en fitnessclubs, ziekenhuizen en RVT’s.

Bienvenue chez Tendim

Matériel médical et paramédical pour physiothérapeutes, clubs sportifs et clubs de fitness, hôpitaux et maisons de retraites.