Indiba Activ AT7

De laatste ontwikkeling van Indiba

De AT7 is een capacitief / resistief monopolair radiofrequentieapparaat met een vaste en stabiele uitgangsfrequentie van 448 kHz. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit de optimale frequentie is om vandaag de dag de beste therapeutische effecten te verkrijgen.

De AT7 is klein en compact, draagbaar, licht (hij weegt iets meer dan 6 kg) en kan dus gemakkelijk op verplaatsing worden meegenomen. In de praktijk kan hij heel gemakkelijk van de ene behandelruimte naar de andere worden verplaatst. Maar de AT7  is niet minder robuust.

Zijn kracht is geschikt voor zowel musculoskeletale en bekkenbodembehandelingen, waardoor het een zeer nuttig multifunctioneel apparaat is voor een fysiotherapeut. Een Indiba behandeling vermindert pijn en ontstekingen en bevordert het pijnvrij bewegen en en stimuleert het genezingsproces. Kortom, het natuurlijke herstelproces van het lichaam wordt versneld. De behandeling van een blessure kan al in de acute fase beginnen om pijn en ontsteking zo snel mogelijk te verminderen en het herstel van de patiënt te versnellen.

Hoe werkt de AT7?

De Indiba-technologie genereert een elektromagnetische golf met een precieze en stabiele frequentie van 448 kHz, waardoor zowel biostimulatie als / of een thermisch effect mogelijk is. Studies hebben aangetoond dat ze de diepe doorbloeding verhogen (Kumaran & Watson, 2017), waardoor ze meer voedingsstoffen en zuurstof leveren. Moleculaire studies hebben aangetoond dat het de proliferatie en differentiatie van stamcellen stimuleert (Hernandez-Bule et al., 2014).
Naast de dertig voorgedefinieerde protocollen heeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn eigen behandelingen te creëren en aan te passen, voor een gepersonaliseerde zorg. Met zijn interactieve touchscreen is het zeer intuïtief in gebruik.

Het is compatibel met alle accessoires die door Indiba worden aangeboden: myofasciale elektroden, intracavitaire elektroden, zelfklevende elektroden, enz. De verschillende elektroden zijn ontworpen om optimaal contact met de huid te behouden, ongeacht het behandelde gebied, zelfs op kleine gewrichten van de hand, pols of voet.

Indicaties

Op het gebied van bekkengezondheid helpt AT7 ontstekingen te verminderen, chronische bekkenpijn, aambeien en anale kloven te behandelen en vaginale droogheid te bestrijden. Het bevordert het postnatale herstel, ook na een keizersnede. Het bevordert het genezingsproces van episiotomieën en kan ook worden gebruikt om prostatitis te behandelen.

Op het gebied van het bewegingsapparaat kan het apparaat worden gebruikt voor de behandeling van artrose, lage rugpijn, nekpijn, bursitis, hematomen, breuken, spierscheuren, verstuikingen en verrekkingen, of zelfs tendinopathieën. Het gebruik van de AT7 bespaart vaak behandeltijd en gecombineerd met manuele therapietechnieken levert het aanzienlijke resultaten op .

 

Meer info – https://tendim.be/nl/shop/product/indiba-at7/?cat=87

Welkom bij Tendim

Medische en paramedische producten voor kinesitherapeuten, sport- en fitnessclubs, ziekenhuizen en RVT’s.

Bienvenue chez Tendim

Matériel médical et paramédical pour physiothérapeutes, clubs sportifs et clubs de fitness, hôpitaux et maisons de retraites.