desktop

Lightforce - behandel met vertrouwen

High power Lasertherapie™ wordt gebruikt voor de behandeling van spier- en gewrichtspijn die gepaard gaat met acute en chronische blessures.

Contacteer ons

Waarom voor Lightforce kiezen?

Met duizenden klanten over de hele wereld schat Chattanooga dat er elke maand meer dan een miljoen behandelingen worden uitgevoerd met behulp van de therapeutische lasers van LightForce. De therapeutische lasers van LightForce onderscheiden zich van andere laserapparaten vanwege hun essentiële toepassingen in revalidatie en pijnbestrijding.

 

Hoe werkt het?

LightForce® therapie is een medische behandeling waarbij gericht licht wordt gebruikt om een proces te stimuleren dat fotobiomodulatie (PBM) wordt genoemd.

Tijdens PBM dringen fotonen het weefsel binnen en brengen een cascade van biologische gebeurtenissen op gang die leidt tot een toename van het celmetabolisme, wat pijn en ontsteking kan verminderen en het genezingsproces kan versnellen.

 

INFLUENCE-TECHNOLOGIE

Influence®-technologie houdt rekening met de unieke absorptiekarakteristieken en specifieke klinische toestand van de patiënt om de meest effectieve behandeling te bieden. Er wordt rekening gehouden met patiëntspecificaties zoals conditie, lichaamstype en huidtype. De protocolinstellingen bieden aanbevolen instellingen voor behandelkoppen en vermogensniveaus om het vertrouwen van de therapeut te vergroten en de leertijd te verkorten.

 

 

EMPOWER IQ™-SYSTEEM

Het LightForce® Empower IQ™-systeem is een doorbraak in de emissie van lasertherapie. Empower IQ™ is ontworpen om gebruiksvriendelijk en responsief te zijn.

Kabel
Constructie van extreem hoge kwaliteit en duurzaamheid op het hoogste niveau. Extra lang voor gebruikersgemak.

Behandelkopppen snel los te koppelen 
Quick-release en vervangbare behandelkoppen voor gebruiksgemak en veelzijdige behandelingsopties. Het intelligente systeem detecteert de juiste applicators, behandelkoppen, de bijbehorende kracht en de behandelsnelheid van de therapeut over de patiënt.

Slim handstuk
Ingebouwde doseerfeedbacktechnologie met geïntegreerde schakelaar en indicatielampjes. Om effectieve behandelingen te bereiken en de doseringsnauwkeurigheid te verbeteren, beoordeelt het slimme handstuk de snelheid van de gebruiker en geeft het real-time visuele en sensorische feedback. Het slimme handstuk is ergonomisch ontworpen voor gebruikerscomfort.

 

 

Exclusieve massage ball technologie

De exclusieve gepatenteerde LightForce®-massagebal stelt de therapeut in staat contactbehandelingen uit te voeren op de patiënt.

Compressie
De contactmassagebal comprimeert oppervlakkige weefsels, verplaatst overtollig vocht en verbetert de laserpenetratie in diepere structuren. Deze compressie vermindert de obstakels ter hoogte van de oppervlakkige huidstructuur.

Collimatie
De massagebal werkt om de lichttransmissie naar weefsels te collimeren, waardoor energieverlies wordt verminderd.

Brekingsindex
De gesmolten silica-samenstelling van de massagebal minimaliseert het lichtverlies wanneer de bal over de huid gaat.

Reflectie
De toepassing maakt de diffusie in de weefsels mogelijk door het energieverlies als gevolg van de reflectie te minimaliseren.

Zacht weefsel werk
De massagebal stelt de zorgprofessional in staat om met de applicator manuele handelingen uit te voeren terwijl energie wordt afgegeven.

 

 

VERMOGEN

Met een vermogen van 15 tot 40 watt leveren LightForce® therapeutische lasers het vermogen dat nodig is om diep weefsel te bereiken.
De toename van het vermogen heeft een directe invloed op de toepassingstijd van een therapeutische dosis lichtenergie, waardoor therapeuten de duur van de juiste behandeling kunnen verkorten. Het hogere vermogen geeft therapeuten de mogelijkheid om diepere en snellere behandelingen uit te voeren en tegelijkertijd meer weefsel in minder tijd te behandelen.

BEHANDELTIJD

Met een gemiddelde behandeltijd van 4-7 minuten kunnen therapeuten lasertherapie gebruiken als onderdeel van een algemeen zorgplan en de beschikbare behandeltijd maximaliseren.

 

Vermindert snel de pijn

Vermindert ontstekingen

Bevordert het weefselherstel

Pijnloos en niet invasief

Onze behandelresultaten zijn significant verbetert sinds het gebruik van Lightforce therapie. Onze patiënten herstellen sneller waardoor we sneller met preventieve oefeningen kunnen beginnen

Kevin Wilk - Fysiotherapeut

Sommige patiënten met chronische aandoeningen voelen na één behandeling reeds het verschil.

James Duke- Fysiotherapeut

Is je interesse in Lightforce therapie gewekt?

Wens je meer informatie over Lightforce? Ben je benieuwd naar een demo, wetenschappelijke studies of de toepassingsmogelijkheden?

Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer, of vul het contactformulier hiernaast in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

03 449 22 27

Contact via landingspagina

Welkom bij Tendim

Medische en paramedische producten voor kinesitherapeuten, sport- en fitnessclubs, ziekenhuizen en RVT’s.

Bienvenue chez Tendim

Matériel médical et paramédical pour physiothérapeutes, clubs sportifs et clubs de fitness, hôpitaux et maisons de retraites.